[vc_row us_bg_image=”2123″][vc_column][vc_empty_space height=”200px”][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”medium”][vc_column][vc_column_text]

Tuettu asuminen, Tampere

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]Ruoka, oma terveys, asiointi virastoissa, etuudet, asuminen tai vaikkapa siisteys ovat asioita, joihin tarvitaan toisinaan tukea – kahdella jalalla kulkevaa kainalosauvaa, kuten eräs asiakkaamme lähityöntekijää kutsui. Arkiset asiat ja asioiden hoitaminen saattavat tuntua toisinaan ylivoimaisilta.

Tuettu asuminen on palvelu, joka tarjoaa tukea ja ohjausta arkielämän asioiden hoitoon ja elämänhallintaan. Autamme pohtimaan myös opiskeluun ja työllistymiseen liittyviä henkilökohtaisia valintoja.

Tuetun asumisen tarve voi liittyä esimerkiksi päihteisiin, mielenterveyden häiriöihin tai arjessa pärjäämisen haasteisiin. Tarve voi liittyä myös haastavaan elämäntilanteeseen, joka edellyttää psykososiaalista tukea. Asiakkaamme ovat 18 vuotta täyttäneitä aikuisia.

Tuetussa asumisessa asiakkaamme asuvat omissa kodeissaan. Me tuomme avun lähelle, jotta itsenäinen asuminen voi jatkua.

Sovitut yhteiset hetket ja ohjelma on laitettu kalenteriin. Yhteiset retket kuten lätkämatsit, minigolf, näyttelyt, museokäynnit ja vaikkapa laavuretket ovat innostaneet monet mukaan toimintaan. Näin syntyy uusia, tärkeitä verkostoja.

 

Yksilöllistä apua ja tukea omaan kotiin

Apu ja tuki perustuu yhdessä laadittavaan palvelu- ja kuntoutussuunnitelmaan, jossa määritellään palvelun laajuus. Asiakas ja lähityöntekijä tapaavat suunnitelman mukaan säännöllisesti. Tuemme asiakasta tarpeen mukaan myös puhelimitse ja sähköpostitse sekä ryhmätoiminnassa.

  • Kevyt tuki: tapaamiset 1-2 kertaa kuukaudessa
  • Perustuki: tapaamiset kerran viikossa
  • Vahva tuki: tapaamiset kaksi kertaa viikossa.

Tuetun asumisen palveluun pääsee mukaan sosiaalityöntekijän tai terveydenhuollossa toimivan työntekijän kautta. Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö arvioi palvelun tarpeen. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]

Yhteystiedot

[/vc_column_text][vc_column_text]Tuettu asuminen, Tampere
Messukylänkatu 26
33700 Tampere
tuettuasuminen.tampere@ura.yrjojahanna.fi

Palveluesimies
Sanna Mäkelä
puh. 050 562 4194

Lähityöntekijät
Pipsa 040 905 2685
Jonna 040 455 7419
Heljä 040 905 3015[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][us_gmaps marker_address=”Messukylänkatu 26, 33700 Tampere” marker_text=”JTNDaDYlM0VUdWV0dHUlMjBhc3VtaW5lbiUyQyUyMFRhbXBlcmUlMkMlMjBNZXNzdWt5bCVDMyVBNG5rYXR1JTIwMjYlM0MlMkZwJTNF” height=”300″ latitude=”61.4862664″ longitude=”23.8318465″ markers=”%5B%7B%7D%5D”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]